google-site-verification=FifK-GqXn_lvkZJ108R9rTupQNjQxacHq0msZ74ZeT0

Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania a analytické účely naša stránka používa funkcie cookies.

Menu

Shimano - AERO TECHNIUM MGS XTD

Cena s DPH:
719.95€
629.99€
Doručenie: Zdarma
Kód produktu: SHATMGSXTD
Výrobca:
Veľkosť
14000

Popis:

Zoznam vlastností je veľmi obšírny, nakoľko tento nahadzovací špeciál obsahuje každý konštrukčný prvok v súčastnosti dostupných technológií Shimano.
Pri jeho výrobe sú použité len tie najkvalitnejšie komponenty.
Matný čierny povrch dáva tomuto veľkému kaprárskemu navijaku veľmi moderný dizajn.
Použitím mimoriadne ľahkého kompozitného materiálu CI4+, horčíkových zliatin (magnézia) a ľahkého hliníku je hmotnosť tohto veľkého kaprárskeho navijaku iba 495g.
Vďaka kompaktnému telu Hagane Body a magnéziovému rámu vyniká pevnosťou a odolnosťou.
Nechýba výkonná prevodovka Hagane Gear, uloženie prevodovky X-Ship, silný jednodielny preklápač vyrobený z titánových zliatin a ochrana navijaka proti prachu a vode X-Protect.


Technológie Infinity Drive a Silent Drive zabezpečujú extrémne plynulý a tichý chod, zvýšený výkon navíjania a dlhú životnosť prevodov.
Všetko je navrhnuté pre vysokú spoľahlivosť a dlhú životnosť navijaka.
Nová technológia X-Protect pomáha chrániť pred prachom a vodou prevodové ústrojenstvo vo vnútri tela a je dokonca 7 x účinnejšia ako v minulosti používaná ochrana CoreProtect.


Táto moderná labyrintová konštrukcia neobmedzuje plynulosť navíjania.
Exkluzívna za studena kovaná prevodovka Hagane Gear a uloženie prevodov X-Ship poskytujú ešte hladší chod, vyššiu tuhosť uložení a výrazne zvyšujú prenos výkonu.


Uloženie prevodovky X-Ship zlepšuje účinnosť prenosu krútiaceho momentu pri zdolávaní, alebo navíjaní veľkej záťaže z veľkých vzdialeností.
O super hladký chod sa stará 8 zapúzdrených nerezových guličkových ložísk S A-RB a jedno valčekové ložisko.
Nahadzovacie schopnosti zdokonaluje jednorýchlostné ukladanie vlasca s veľmi pomalou osiláciou a za studena kovaná hliníková cievka AR-C.
Ukladanie vlasca Super Slow 10 Oscillation dokáže ukladať až 107 ovinov vlasca na cievku v priebehu jedného oscilačného cyklu a takto výrazne vylepšuje hladký pohyb vlasca.
Cievka s extra vysokým zdvihom až 45mm a usporiadané ukladanie vlasca umožňuje hladké odvíjanie spletanej šnúry, alebo monofilu, čo zabezpečuje výrazné predĺženie nahadzovacej vzdialenosti a možnosť použitia väčšej sily a jej lepšiu kontrolu pri nahadzovaní.
Výsledkom je nahadzovanie na veľké vzdialenosti s mimoriadnou presnosťou.
Konštrukcia kompaktného tela Parallel Body zabezpečuje, že po upevnení navijaku na prút bude os cievky a rotoru rovnobežná z osou prúta.
Vďaka tomu dochádza k menšiemu treniu pri nahadzovaní a hladšiemu prechodu vlasca prvým očkom.
Nová konštrukcia citlivej, rýchlej a výkonnej brzdy Hi-Speed Drag, ktorá je ešte rýchlejšia ako známa Instant Drag poskytuje okamžité nastavenie iba veľmi malým pootočením matice brzdy.


Maximálny brzdiaci účinok brzdy je až 20kg!!
Aero Technium Magnesium 14000 XTD je špičkový kaprársky Big Pit navijak pre ďaleké nahadzovanie aký kedy vyšiel z konštrukčnej dielne Shimana!
Produkt najvyššej kvality a vrcholovej technológie od Shimana!
Vyrobený v Japonsku!

Určite zaujme aj príslušenstvo dodávané v balení s navijakom.
Základom je náhradná kovová cievka a 6 redukcií kapacity cievky (2 x 10000, 2 x 6000 a 2 x 3500).
Práve náhradnú cievku a týchto 6 redukcií pre zníženie kapacity vlasca ocenia predovšetkým kaprári loviaci na rôzne veľkých vodách, pretože majú možnosť využiť viac typov vlascov a kapacít cievky podľa aktuálnej situácie.

Vlastnosti:
- 8 zapúzdrených nerezových ložísk S A-RB
- valčekové ložisko
- telo Hagane Body z horčíkovej zliatiny (magnesium)
- rotor z materiálu CI4+
- vodotesné telo X Protect
- silná prevodovka KGN Hagane Gear
- prevody z hliníka kovaného za studena
- ukladanie vlasca Super Slow 10 Oscillation
- extra vysoký zdvih cievky
- veľká rolnička Power Roller
- jednoduchá hliníková CNC kľučka s ergonomickou koncovkou Bio Grip nastaviteľná na pravú aj ľavú ruku
- super rýchla, presná, vodotesná disková predná brzda Hi-Speed Drag
- jednodielny preklápač z titanu
- cievka z hliníku kovaného za studena AR-C
- 6 redukcií kapacity vlasca

Parametre:
Model: ARTCMGS14000XTD

Veľkosť: 14000
Kapacita: 0,35mm/550m, 0,40mm/400m, 0,45mm/300m
Redukcie kapacity cievky:
3500 - 0,20mm/200m
6000 - 0,30mm/200m
10000 - 0,40mm/300m
Hmotnosť: 495g
Prevod: 4,3:1
Ložiská: 8 S A-RB guličkové + 1 RB valčekové
Typ oscilácie: jednorýchlostná, Super Slow Oscillation 10
Návin na jedno otočenie kľučky: cca 103cm
Náhradná cievka: áno/kovová
Rukoväť: jednoduchá
Maximálny brzdný účinok: 20kg

Špecifikácia:
KGN Hagane Gear - Presná prevodovka Hagane je neuveriteľne pevná a odolná. Výroba navijakov programu Hagane využíva jedinečnú Shimano technológiu z odborov metalurgie a obrábania, ktoré sú odrazom dlhoročného vlastného vývoja.

KGN Body Hagane - Veľmi kompaktné pevné telo Hagane chráni prevodovku pri veľkom zaťažení a nárazoch.

Silent Drive - nové konštrukčné riešenie zostavy 11 vnútorných komponentov v navijaku prispieva k hladkému a tichému chodu pri navíjaní.

X-Ship - Pastorok prevodu je na oboch koncoch uložený v S-ARB ložiskách. Vďaka tomu ponúka superhladký chod a vysokú odolnosť proti korózií. Hnacie kolo veľkého priemeru prenáša výkon do pastorku. Výsledkom je hladké navíjanie s vyšším výkonom.

Infinity Drive - je nová bezkontaktná konštrukcia vnútra pastorka a hlavného hriadeľa, ktorá eliminuje klzný odpor a zabezpečuje hladký chod ako pri záťaži tak aj pri voľnom navíjaní.
Špeciálne púzdro s nízkym trením drží hlavný hriadeľ so špeciálnou povrchovou úpravou.

Parallel Body - Nový konštrukčný prvok, ktorý vylepšuje prechod vlasca očkami prúta. Zabezpečuje dokonalú rovnobežnosť osy rotácie cievky s osou blanku.

X Protect - zabezpečuje 7 násobne vyššiu vodeodolnosť navijaku ako Core Protect. Vďaka kombinácii overeného náteru odpudzujúceho vodu Core Protect a špeciálnej labyrintovej konštrukcii utesnenia bola vytvorená vysoká vodotesnosť, ktorá neovplyvňuje výkon navijaka.

Super Slow Oscilation 10 - Pomalšia oscilácia pri ukladaní vlasca znižuje pri nahadzovaní rýchlosť pohybu vlasca na cievke. Výsledkom je menšie trenie vlasca na cievke a nižší odpor v pohybe záťaže na vlasci. Takto sa predlžuje nahadzovacia vzdialenosť a zlepšuje presnosť. Super Slow 10 je super pomalá oscilácia ukladania vlasca s 100 ovinmi vlasca na cievku v priebehu jedného oscilačného cyklu.

CI4 + - je zdokonalený materiál, ktorý má 2,5 x zvýšenú pevnosť ako doposiaľ používaný materiál CI4. Táto modernizácia umožňuje konštrukciu navijakov s menšími súčiastkami a presnejšími toleranciami. S tuhším telom dochádza k menšiemu opotrebeniu vnútorných súčiastok. Materiál CI4+ sa používa aj pri výrobe rotoru Magnumlite. Pomáha nielen znížiť hmotnosť, ale dáva taktiež pocit hladšieho chodu rotora pri zachovaní potrebnej tuhosti konštrukcie. Práve tuhosť hlavných súčiastok chráni uloženie jednotlivých prvkov pred poškodením a ohybovými deformáciami pri silnom namáhaní cievky.
Tento materiál, ktorý vznikol syntézou uhlíka a polyamidu bol pôvodne vyvinutý cyklistickou divíziou Shimana, kde sa stal vďaka svojej húževnatosti a pevnosti vlajkovou loďou technológie Dura Ace.

AR-C Spool - Nová konštrukcia cievky s okrajom v tvare "V" umožňuje odmotávanie vlasca z navijaku v menších slučkách, prejavom čoho sú dlhšie a presnejšie hody. Cievka AR-C minimalizuje nebezpečie zamotania vlasca.

Long Stroke Spool - Dlhší zdvih cievky v porovnaní s bežnými cievkami. Táto dlhšia špecifikácia zdvihu vedie k väčšej vzdialenosti pri nahadzovaní.

CF Aluminium Cold Forged Spool - Hliníkové cievky kované za studena. Procesom kovania za studena je možné vytvoriť odľahčenú cievku s vyššou materiálovou pevnosťou a väčšou odolnosťou proti oderu a poškodeniu.

Hi-Speed Drag - Systém okamžitého zabrzdenia umožňuje rýchle nastavenie cievky z voľného chodu do "bojového režimu" až po úplné dotiahnutie iba veľmi krátkym otáčaním brzdy.

One-piece Bail - Preklápač z jedného kusu drôtu nemá kritickú medzeru pre nežiadúce zaseknutie sa vlasca, znižuje trenie a umožňuje vlascu dostať sa rýchlejšie na roľničku.

S AR-B - Zapúzdrené nerezové guličkové ložiská, ktoré prešli špeciálnym tepelným spracovaním a prinášajú vyššiu pevnosť a vysokú odolnosť proti korózii. Toto špeciálne konštruované guličkové ložisko je osadené špeciálnym krytom, ktorý ho chráni pred pieskom, soľou alebo prachom.
10 - násobne vyššia životnosť ako bežné nerezové guličkové ložiská.

Power Roller – Špeciálne prevedenie Shimano Power Roller výrazne znižuje riziko zapletenia vlasca pri navíjaní a je veľkou výhodou pri použití ako tenkého vlasca, tak aj hrubšej splietanej šnúry.

Vodotesná brzda - Použitím gumových tesnení je brzda chránená proti vniku prachu, piesku a vody.

Biogrid - Špeciálne upravené madlo kľučky pre ľahší a pohodlnejší úchop.

 

Youtube videá

Recenzie

Pre tento produkt zatiaľ nebola napísaná žiadná recenzia.
Napísať recenziu!